A kineziológiáról

21

Augusztus

Ez az első hallásra kicsit nehezen kimondhatónak tűnő szó tulajdonképpen egy szóösszetétel.
A kinesis – mozgás és a logos – tudomány szavak összekapcsolásával jött létre. Az 1960-as években fektették le az alapjait, és arra használták, hogy megtalálják a testben azokat az energiablokkokat, amik testi, lelki és szellemi szinten is akadályozzák a fejlődést. Az energiablokkok kialakulásának oka lehet például a negatív érzelmek felhalmozódása, a helytelen táplálkozás, a terhelő környezeti hatások vagy a kevés mozgás.

A kineziológia egy speciális, eszközök nélkül végezhető tesztelési eljárást, az izomtesztelést használja az energiablokkok beazonosítására. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Ha valaki egy őt stresszelő személyre vagy helyzetre gondol, a tesztelt izom „lekapcsolódik”, elgyengül, ha semleges vagy pozitív élményre gondol, akkor az izom feszes marad, tart. A kineziológus egy tesztizmon vizsgálja a témára adott izomválaszokat, és így azonosítja be a problémát, illetve keresi meg a megfelelő korrekciókat, amivel oldható a feszültség...

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: kineziológia,   stressz,   energiablokk,   izomtesztelés

Kötődések a családfelállítás tükrében

21

Augusztus

Tudatalatt legerősebben mindannyian a családi rendszerünkhöz kötődünk. Ezáltal azonban hűek vagyunk egy, a mélyben rejtetten működő családi „hagyományhoz” is. Gyakran nem is gondoljuk, hogy a minket érő állandó anyagi veszteségek, függőségeink, betegségeink, téves választásaink stb. mélyen a családi rendszerünkben gyökereznek. Ez az a családi minta, amelyet követve őseink sorsát ismételjük. Olyan ez, mintha minden elágazásnál tudattalanul követnénk felmenőink választását.

A tudattalan tartalmak gyakran egészen mást mutatnak, mint ahogyan azt a fizikai világban érzékeljük, tapasztaljuk. Ezek a kötődések alapvetően meghatározzák döntéseinket, sorsválasztásainkat. Szondi Lipót a Sorsanalízis c. könyvében fogalmazta meg először az ősök „kényszerítő erejé”-t, mint családi tudattalant. Leírása szerint a családi tudattalan maga a Sors, a bennünk meglévő, őseinktől származó választási kényszer. Választásainkban tehát rejtett, öröklött biológiai tényezőknek, génjeinknek vagyunk kiszolgáltatva.

teljes cikkteljes cikk

Valóban sorfordítóak a gyökereink? - a családállításról

21

Augusztus

Első hallásra hihetetlennek tűnik, hogy életünk elakadásaira őseink sorsában lelhetünk megoldásra. A legtöbbször nem is érzékeljük, hogy nem szabadon alakítjuk a sorsunkat. Amit érzékelünk az az, hogy nem működik valami az életünkben. Nincs párkapcsolatunk, nem fogan meg a babánk, minden vállalkozásunkba ugyanúgy bukunk bele, álmatlanságban szenvedünk…

Vajon tudunk-e szabadon dönteni?

„Én másként teszem, hiszen én tudom, hogy más vagyok, mint az anyám/apám.” Ha nem szabadon döntünk, akkor kié ez az út, amin járunk? Kinek az életét éljük? A válasz tudattalanunkban gyökerezik. Elakadásaink sokkal mélyebb forrásból táplálkoznak, mint tudatos döntéseink...

teljes cikkteljes cikk

Generációkon át - Mit ad nekünk a Rekonstrukciós Kineziológia?

21

Augusztus

Fregmentálódunk, azaz lehasad rólunk valami, ami valaha részünk volt, s így már nem lehetünk azonosak azzal, akik valaha voltunk. Elhagyjuk énünk egy-egy részét, gyötrelem, fájdalmas leválás, keserű halál, szenvedésteli szerelem, fizikai fájdalom hasít le rólunk valamit, vagy ragaszt a múltba.

Életek és tapasztalatok sorát vállaljuk, hogy a hajdan volt egységet újra létrehozzuk önmagunkban, a lelkünk és a személyiség szintjén egyaránt. Mint ahogy minden életnek van feladata, ehhez hasonlóképpen, minden generációs vonal is rendelkezik egy-egy feladattal, feladatkörrel, amelyet az érintett generáció tagjai igyekeznek megoldani. Izgalmas és mélyen gyógyító folyamat megérteni, hogy milyen családot választottunk és miért, milyen párkapcsolati vagy éppen szülő-gyerek mintát ismétlünk generációkon át...

teljes cikkteljes cikk

Amikor túl nagy a tét – sportolók stresszoldása kineziológiai módszerekkel

27

Január

Figyelj oda! Koncentrálj! Meg tudod csinálni! Most nem hibázhatsz!

A sportolók élete megmérettetések, feszült idegállapotok sorozata – félelem a sérüléstől; szorongás a felkészületlenségtől, tekintélyszemélyek jelenléte, tét keltette szorongás, a többiek (főként csapatsportokban) által kiváltott aggodalom – melyhez gyakran társulnak még a hétköznapi aggodalmak is. A lelki problémákat, melyek gyakran nem is tudatosulnak, meg kell oldani, hogy azokat a sportoló ne vigye magával edzésre, versenyre, hiszen ezek csak zavaró elemként jelentkezhetnek, és pl.: a figyelem beszűkülését, koncentrációs zavarokat, tónustalan izomzatot és a teljesítmény csökkenését eredményezhetik.

A kineziológiai stresszoldás megoldást nyújthat ilyen esetekben is. A kineziológia, egy holisztikus, szervezetet energetizáló, öngyógyító folyamatokat aktivizáló módszer.

teljes cikkteljes cikk

Anyám hibája?

18

Augusztus

Életünk legmeghatározóbb, legkorábbi részét a szüleinkkel való szoros kapcsolatban éljük, amikor nagy szerepe van a tőlük kapott mintáknak abban, milyen felnőttekké válunk. Minden életkorban – csecsemőként, kisgyerekként és serdülőként is – más-más feladatunk van, melyeknek sikeres teljesítésében szüleink segítenek bennünket. Így kiegyensúlyozott felnőttekké válhatunk, készen az élet adta kihívások kezelésére, a nehézségek megoldására, és az öröm befogadására. De mi van akkor, ha úgy érezzük, nem vagyunk harmóniában önmagunkkal?

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: Kineziológia,   tek,   transzgenerációs,   epigenetikus,   soluna

Schüssler sók a félelem, és stressz kezelésében

08

Március

A félelem és stressz kezelésében leggyakrabban alkalmazott Schüssler só a Nr 5–ös Kalium phosporicum. Ha stresszel teli, túlhajszolt életmódról van szó, az hosszú távon kimeríti a szervezetet. Ilyenkor persze hosszú távon csak az élet- és szemléletmódváltás segíthet, hiszen a szervezet tartalékai egy idő után kimerülnek. A nehéz időszakokat azonban a Nr 5-ös Kalium phosporicum alkalmazásával vészelhetjük át, mely plusz energiához juttat, és a nyugalom megőrzéséhez járul hozzá.

Schüssler sók

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: Schüssler só,   félelem,   stressz,   homeopátia

SzomatoDráma – Mit üzen a testem?

08

December

Foglalkoztat a kérdés: „Mit üzen a testem?” Megtapasztalnád, milyen módon tudsz segíteni magadnak, amikor beteg vagy? Gondoltál-e már valaha arra, hogy milyen az önelfogadás és önszeretet állapotában lenni?

SzomatoDráma, Debrecen, Soluna, tréning


teljes cikkteljes cikk

Családállításom története

03

November

Amikor néhány éve először hallottam a családállításról, mint módszerről, nem érdekelt különösebben, hisz kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban élő, jó pozícióban dolgozó nő voltam. Most anya vagyok, a párkapcsolatom most is boldog és a karrierem is megmaradt, mégis túl vagyok egy családállításon. Úgy tekintem, hogy van a családállítás előtti és a családállítás utáni életem, és van a légüres tér, amelyben lebegtem az elmúlt négy évben.

 

teljes cikkteljes cikk

Schüssler sók az allergiakezelésben

27

Augusztus

A cikk az allergiakezelésben leggyakrabban alkalmazott Schüssler sókat foglalja össze

A Schüssler sók az allergiás megbetegedések akut tüneteinek kezelésében, és megelőzésében egyaránt szerepet játszhatnak.

Schüssler sók, allergia

Az allergiahajlam „felerősítésében” tapasztalatok szerint a Nr 3-as Ferrum phosporicum, a Nr 4-es Kalium chloratum és a Nr 8-as Natrium chloratum kap elsősorban szerepet. Ha ezen sók arcdiagnosztikai jeleit észleljük, érdemes az adott sót allergénszezonon kívül 2-3 hónapig alkalmazni...

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: Schüssler só,   allergia,   orrdugulás,   homeopátia,  

Beszélgetés Lukács Lacival

17

Július

Mi a Titok? Hogyan lesz valaki sikeres és elégedett? Önmegvalósító könyvek tucatjai jelennek meg évente, miért van az, hogy a negyvenedik elolvasása után sem tud változtatni valaki az életén? Arra gondoltunk, hogy Más-Kép(p) sorozatunkban olyan híres vagy kevésbé ismert, de sikeres emberekkel beszélgetünk, akik biztosan tudják a Titkot, akkor is, ha egy önmegvalósításról szóló könyvet sem olvastak.

Lukács Laci

A Tankcsapda neve fogalommá vált Magyarországon. Lehet szeretni vagy nem szeretni a zenéjüket, egy dolog vitathatatlan: több mint két évtizede jelen vannak és az ország vezető rockegyütteseként tartják számon őket. Tömegeket mozgat meg a zenéjük, Lukács Laci mondanivalója generációkon átívelve ezrekhez elér. Vajon mi az ő titka? Erről beszélgettünk egy finom tea mellett.

teljes cikkteljes cikk

Nekem is lehet gyermekem

18

Május

Egy pár életében a legcsodálatosabb időszak, amikor végigkísérhetik, ahogy egy új élet növekszik az édesanya pocakjában, amikor átélhetik a (ma már többnyire apás) szülés-születés meghitt és felemelő élményét. Beavatás ez, ahol három új ember születik, egy Kisbaba, egy Anya és egy Apa.

Sajnos egyre gyakrabban találkozunk olyan elkeseredett, gyermekre vágyó párokkal, akiknél különböző okokból várat magára a gyermekáldás. Többnyire rengeteg nőgyógyászati és endokrinológiai vizsgálaton túl vannak már, mire alternatív megoldásokat keresnek (jobb esetben még az inszemináció vagy a lombikprogram előtt), de szerencsére már nagyon sokféle segítséget vehetnek igénybe, és az esetek nagy részében meg is érkezik a várva várt baba.

teljes cikkteljes cikk

Aura-Soma: Te vagy a szín, melyet választasz:a 77-es üveg, a Kehely

23

Március

A magenta szín, ami az üveg alsó részében van jelen, valójában a szivárvány szemmel láthatatlan színe, ami a vörös és a lila összekapcsolódásából jön létre. Az Aura-Soma rendszerében a magenta árnyalatok, az élet apró dolgainak szeretetét testesítik meg....

A Kehely (77-es üveg)

 

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: Aura-Soma,   szín,   77-es üveg,   magenta,   tiszta

Családállítás - Nem szeret a lányom

16

Február

Születési sérülések

A születés és szülésélmény feldolgozó csoportba jelentkezett egy anyuka. A kislánya 9 éves, a kapcsolatuk kiegyensúlyozott ugyan, de a kislány mégsem kötődik szorosan és ő sehogy sem talál utat hozzá. „Engem nem szeret a lányom...” - mondja és közben könnyek gördülnek le az arcán. „Sosem bújik hozzám, nem lehet megölelni…” Beszélgettünk arról, ahogyan a kislány született. Apás szülés volt, minden zökkenőmentesen zajlott, a baba rendben megszületett, az anya is jól érezte magát.

Abban a kórházban, ahol a szülés történt a kórházi protokoll előírta, hogy az újszülöttet azonnal elvigyék az anyától, egyetlen érintés, egyetlen egymásra tekintés nélkül. Az anyuka sírt, könyörgött a férjének, az orvosnak, a nővéreknek, hogy megkaphassa a babáját. Ekkor annyi történt, hogy az apa vehette kézbe a babát és ő vitte át a szomszédos helyiségekbe fürdetésre, mérésre. Az anyuka végig zokogott, amikor ezt az élményt újra felidézte. „Sohasem bocsátottam meg a férjemnek, hogy elvitte a babámat…” Még mindig rengeteg indulat volt érezhető ezeknek a szavaknak a nyomában...

teljes cikkteljes cikk

A gyógyító erő

27

Január

Minden emberben megvan a gyógyító erő.

Igaz, ezt elő kell hozni saját magunkból, és ha már jól tudjuk alkalmazni, ez az erő nem csak saját életünk fenntartására elég, de átadhatunk belőle másoknak is. Betegségek gyógyításában is segíthet.

Az akaraterő, a képzelőerő és a kitartás növelése jó lehetőség titkos lelki képességeink felébresztésére. Ha gondolatainkat és tetteinket uralni, fegyelmezni tudjuk, egészségesek maradhatunk testi, lelki és szellemi szinten is. Lelki élményeink hatnak a testünkre, a gondolataink pedig élettani változásokat indítanak be.

 

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: hit,   szeretet,   erő,   gyógyulás

Gyógyító talpmasszázs

27

Január

„Testünk, sőt egész életünk nem más, mint lelkiállapotunk tükörképe, hiszen a lélek alakítja a testet és határozza meg a sorsunkat.

A talpmasszázs - más néven reflexológia - ötezer éves múltra tekint vissza. A reflexológia nem más, mint az egészséget megtartó életerők tudatos serkentése ujjnyomással. A kezelés elősegíti a salakanyagok távozását, oldja az energiablokkokat, a felgyülemlett feszültséget, ily módon mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. Erősíti az immunrendszert, illetve a hormontermelő mirigyek működését is szabályozza. Ismert a fájdalomcsillapító, lazító, testi- lelki feszültséget oldó hatása is. A talpmasszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja, javítja testi-lelki egészségünket. Betegségeket előz meg illetve gyógyít.

teljes cikkteljes cikk

Kulturális kreatívok

27

Január

Így nevezte el Paul Ray, amerikai szociológus, és Sherry Ruth Anderson, pszichológus, azt a felszín alatt mindinkább tapinthatóvá váló új társadalmi réteget és gondolkodásmódot, amely a hagyományos modernista versus konzervatív világszemlélet mellett mind komolyabb helyet követel magának az amerikai társadalomban.

Cultural Creatives, How 50 Million People Are Changing the World (Harmony Books, NY ), a Kulturális Kreatívok, Hogyan változtatja meg 50 Millió ember a világot című könyvben mutatták be, amely kutatások nyomán a világ több országában, így Magyarországon is folytattak - folytatnak hasonló felméréseket, itthon a Budapest Klub koordinálásában.

teljes cikkteljes cikk

Lelki történéseink nyoma az arcunkon

27

Január

Hogy mi a különbség a holisztikus kozmetika és a hagyományos kozmetika között?

A holisztikus kifejezés a görög „holos” szóból ered, jelentése: teljes, egész. A holisztikus szemlélet szerint az emberi test és lélek elválaszthatatlan egység. Ez az alapszemlélete a holisztikus kozmetikának is, hiszen a lélek és a test együttes harmóniája befolyásolja a bőr állapotát. A holisztikus kozmetikában erre az alapelvre építjük a kezeléseket, melyeknél a kozmetikus nem csak a bőr állapotát, problémáit, hanem a mögöttük álló okokat is vizsgálja. A kezelés lényege, hogy az állapotfelmérés mellett azokat a tényezőket is figyelembe veszi, amelyek a problémák kialakulásához vezettek, mert maga a szépségápolás távolabbra mutat annál, mint hogy néhány krémet az arcunkra kenünk. Ennél mélyebbre tekint, hiszen a bőr nem független attól, ami alatta található. Bőrünkön minden fizikai és lelki történésünk megjelenik, ezért a valódi szépségápolásban figyelmet kell szentelni a bőrünkre ható belső folyamatokra, így a lélek karbantartására is.

teljes cikkteljes cikk

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum