A kineziológiáról

21

Augusztus

Ez az első hallásra kicsit nehezen kimondhatónak tűnő szó tulajdonképpen egy szóösszetétel.
A kinesis – mozgás és a logos – tudomány szavak összekapcsolásával jött létre. Az 1960-as években fektették le az alapjait, és arra használták, hogy megtalálják a testben azokat az energiablokkokat, amik testi, lelki és szellemi szinten is akadályozzák a fejlődést. Az energiablokkok kialakulásának oka lehet például a negatív érzelmek felhalmozódása, a helytelen táplálkozás, a terhelő környezeti hatások vagy a kevés mozgás.

A kineziológia egy speciális, eszközök nélkül végezhető tesztelési eljárást, az izomtesztelést használja az energiablokkok beazonosítására. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Ha valaki egy őt stresszelő személyre vagy helyzetre gondol, a tesztelt izom „lekapcsolódik”, elgyengül, ha semleges vagy pozitív élményre gondol, akkor az izom feszes marad, tart. A kineziológus egy tesztizmon vizsgálja a témára adott izomválaszokat, és így azonosítja be a problémát, illetve keresi meg a megfelelő korrekciókat, amivel oldható a feszültség...

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: kineziológia,   stressz,   energiablokk,   izomtesztelés

Generációkon át - Mit ad nekünk a Rekonstrukciós Kineziológia?

21

Augusztus

Fregmentálódunk, azaz lehasad rólunk valami, ami valaha részünk volt, s így már nem lehetünk azonosak azzal, akik valaha voltunk. Elhagyjuk énünk egy-egy részét, gyötrelem, fájdalmas leválás, keserű halál, szenvedésteli szerelem, fizikai fájdalom hasít le rólunk valamit, vagy ragaszt a múltba.

Életek és tapasztalatok sorát vállaljuk, hogy a hajdan volt egységet újra létrehozzuk önmagunkban, a lelkünk és a személyiség szintjén egyaránt. Mint ahogy minden életnek van feladata, ehhez hasonlóképpen, minden generációs vonal is rendelkezik egy-egy feladattal, feladatkörrel, amelyet az érintett generáció tagjai igyekeznek megoldani. Izgalmas és mélyen gyógyító folyamat megérteni, hogy milyen családot választottunk és miért, milyen párkapcsolati vagy éppen szülő-gyerek mintát ismétlünk generációkon át...

teljes cikkteljes cikk

Amikor túl nagy a tét – sportolók stresszoldása kineziológiai módszerekkel

27

Január

Figyelj oda! Koncentrálj! Meg tudod csinálni! Most nem hibázhatsz!

A sportolók élete megmérettetések, feszült idegállapotok sorozata – félelem a sérüléstől; szorongás a felkészületlenségtől, tekintélyszemélyek jelenléte, tét keltette szorongás, a többiek (főként csapatsportokban) által kiváltott aggodalom – melyhez gyakran társulnak még a hétköznapi aggodalmak is. A lelki problémákat, melyek gyakran nem is tudatosulnak, meg kell oldani, hogy azokat a sportoló ne vigye magával edzésre, versenyre, hiszen ezek csak zavaró elemként jelentkezhetnek, és pl.: a figyelem beszűkülését, koncentrációs zavarokat, tónustalan izomzatot és a teljesítmény csökkenését eredményezhetik.

A kineziológiai stresszoldás megoldást nyújthat ilyen esetekben is. A kineziológia, egy holisztikus, szervezetet energetizáló, öngyógyító folyamatokat aktivizáló módszer.

teljes cikkteljes cikk

Anyám hibája?

18

Augusztus

Életünk legmeghatározóbb, legkorábbi részét a szüleinkkel való szoros kapcsolatban éljük, amikor nagy szerepe van a tőlük kapott mintáknak abban, milyen felnőttekké válunk. Minden életkorban – csecsemőként, kisgyerekként és serdülőként is – más-más feladatunk van, melyeknek sikeres teljesítésében szüleink segítenek bennünket. Így kiegyensúlyozott felnőttekké válhatunk, készen az élet adta kihívások kezelésére, a nehézségek megoldására, és az öröm befogadására. De mi van akkor, ha úgy érezzük, nem vagyunk harmóniában önmagunkkal?

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: Kineziológia,   tek,   transzgenerációs,   epigenetikus,   soluna

Nekem is lehet gyermekem

18

Május

Egy pár életében a legcsodálatosabb időszak, amikor végigkísérhetik, ahogy egy új élet növekszik az édesanya pocakjában, amikor átélhetik a (ma már többnyire apás) szülés-születés meghitt és felemelő élményét. Beavatás ez, ahol három új ember születik, egy Kisbaba, egy Anya és egy Apa.

Sajnos egyre gyakrabban találkozunk olyan elkeseredett, gyermekre vágyó párokkal, akiknél különböző okokból várat magára a gyermekáldás. Többnyire rengeteg nőgyógyászati és endokrinológiai vizsgálaton túl vannak már, mire alternatív megoldásokat keresnek (jobb esetben még az inszemináció vagy a lombikprogram előtt), de szerencsére már nagyon sokféle segítséget vehetnek igénybe, és az esetek nagy részében meg is érkezik a várva várt baba.

teljes cikkteljes cikk

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum