A kineziológiáról

21

Augusztus

Ez az első hallásra kicsit nehezen kimondhatónak tűnő szó tulajdonképpen egy szóösszetétel.
A kinesis – mozgás és a logos – tudomány szavak összekapcsolásával jött létre. Az 1960-as években fektették le az alapjait, és arra használták, hogy megtalálják a testben azokat az energiablokkokat, amik testi, lelki és szellemi szinten is akadályozzák a fejlődést. Az energiablokkok kialakulásának oka lehet például a negatív érzelmek felhalmozódása, a helytelen táplálkozás, a terhelő környezeti hatások vagy a kevés mozgás.

A kineziológia egy speciális, eszközök nélkül végezhető tesztelési eljárást, az izomtesztelést használja az energiablokkok beazonosítására. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Ha valaki egy őt stresszelő személyre vagy helyzetre gondol, a tesztelt izom „lekapcsolódik”, elgyengül, ha semleges vagy pozitív élményre gondol, akkor az izom feszes marad, tart. A kineziológus egy tesztizmon vizsgálja a témára adott izomválaszokat, és így azonosítja be a problémát, illetve keresi meg a megfelelő korrekciókat, amivel oldható a feszültség...

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: kineziológia,   stressz,   energiablokk,   izomtesztelés

Amikor túl nagy a tét – sportolók stresszoldása kineziológiai módszerekkel

27

Január

Figyelj oda! Koncentrálj! Meg tudod csinálni! Most nem hibázhatsz!

A sportolók élete megmérettetések, feszült idegállapotok sorozata – félelem a sérüléstől; szorongás a felkészületlenségtől, tekintélyszemélyek jelenléte, tét keltette szorongás, a többiek (főként csapatsportokban) által kiváltott aggodalom – melyhez gyakran társulnak még a hétköznapi aggodalmak is. A lelki problémákat, melyek gyakran nem is tudatosulnak, meg kell oldani, hogy azokat a sportoló ne vigye magával edzésre, versenyre, hiszen ezek csak zavaró elemként jelentkezhetnek, és pl.: a figyelem beszűkülését, koncentrációs zavarokat, tónustalan izomzatot és a teljesítmény csökkenését eredményezhetik.

A kineziológiai stresszoldás megoldást nyújthat ilyen esetekben is. A kineziológia, egy holisztikus, szervezetet energetizáló, öngyógyító folyamatokat aktivizáló módszer.

teljes cikkteljes cikk

Schüssler sók a félelem, és stressz kezelésében

08

Március

A félelem és stressz kezelésében leggyakrabban alkalmazott Schüssler só a Nr 5–ös Kalium phosporicum. Ha stresszel teli, túlhajszolt életmódról van szó, az hosszú távon kimeríti a szervezetet. Ilyenkor persze hosszú távon csak az élet- és szemléletmódváltás segíthet, hiszen a szervezet tartalékai egy idő után kimerülnek. A nehéz időszakokat azonban a Nr 5-ös Kalium phosporicum alkalmazásával vészelhetjük át, mely plusz energiához juttat, és a nyugalom megőrzéséhez járul hozzá.

Schüssler sók

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: Schüssler só,   félelem,   stressz,   homeopátia

Gyógyító talpmasszázs

27

Január

„Testünk, sőt egész életünk nem más, mint lelkiállapotunk tükörképe, hiszen a lélek alakítja a testet és határozza meg a sorsunkat.

A talpmasszázs - más néven reflexológia - ötezer éves múltra tekint vissza. A reflexológia nem más, mint az egészséget megtartó életerők tudatos serkentése ujjnyomással. A kezelés elősegíti a salakanyagok távozását, oldja az energiablokkokat, a felgyülemlett feszültséget, ily módon mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. Erősíti az immunrendszert, illetve a hormontermelő mirigyek működését is szabályozza. Ismert a fájdalomcsillapító, lazító, testi- lelki feszültséget oldó hatása is. A talpmasszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja, javítja testi-lelki egészségünket. Betegségeket előz meg illetve gyógyít.

teljes cikkteljes cikk

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum