Családállítás - Nem szeret a lányom

16

Február

Születési sérülések

A születés és szülésélmény feldolgozó csoportba jelentkezett egy anyuka. A kislánya 9 éves, a kapcsolatuk kiegyensúlyozott ugyan, de a kislány mégsem kötődik szorosan és ő sehogy sem talál utat hozzá. „Engem nem szeret a lányom...” - mondja és közben könnyek gördülnek le az arcán. „Sosem bújik hozzám, nem lehet megölelni…” Beszélgettünk arról, ahogyan a kislány született. Apás szülés volt, minden zökkenőmentesen zajlott, a baba rendben megszületett, az anya is jól érezte magát.

Abban a kórházban, ahol a szülés történt a kórházi protokoll előírta, hogy az újszülöttet azonnal elvigyék az anyától, egyetlen érintés, egyetlen egymásra tekintés nélkül. Az anyuka sírt, könyörgött a férjének, az orvosnak, a nővéreknek, hogy megkaphassa a babáját. Ekkor annyi történt, hogy az apa vehette kézbe a babát és ő vitte át a szomszédos helyiségekbe fürdetésre, mérésre. Az anyuka végig zokogott, amikor ezt az élményt újra felidézte. „Sohasem bocsátottam meg a férjemnek, hogy elvitte a babámat…” Még mindig rengeteg indulat volt érezhető ezeknek a szavaknak a nyomában...

teljes cikkteljes cikk

A gyógyító erő

27

Január

Minden emberben megvan a gyógyító erő.

Igaz, ezt elő kell hozni saját magunkból, és ha már jól tudjuk alkalmazni, ez az erő nem csak saját életünk fenntartására elég, de átadhatunk belőle másoknak is. Betegségek gyógyításában is segíthet.

Az akaraterő, a képzelőerő és a kitartás növelése jó lehetőség titkos lelki képességeink felébresztésére. Ha gondolatainkat és tetteinket uralni, fegyelmezni tudjuk, egészségesek maradhatunk testi, lelki és szellemi szinten is. Lelki élményeink hatnak a testünkre, a gondolataink pedig élettani változásokat indítanak be.

 

teljes cikkteljes cikk

Kulcsszavak: hit,   szeretet,   erő,   gyógyulás

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum