Schüssler sók az allergiakezelésben

27

Augusztus


A cikk az allergiakezelésben leggyakrabban alkalmazott Schüssler sókat foglalja össze

A Schüssler sók az allergiás megbetegedések akut tüneteinek kezelésében, és megelőzésében egyaránt szerepet játszhatnak.

Schüssler sók, allergia

Az allergiahajlam „felerősítésében” tapasztalatok szerint a Nr 3-as Ferrum phosporicum, a Nr 4-es Kalium chloratum és a Nr 8-as Natrium chloratum kap elsősorban szerepet. Ha ezen sók arcdiagnosztikai jeleit észleljük, érdemes az adott sót allergénszezonon kívül 2-3 hónapig alkalmazni.

Allergiás orrtünetek esetén elsősorban szintén a fenti három só jön szóba, de kiegészítő Schüssler sók alkalmazására is gondolhatunk. Bevált indikációs koktélként a Nr 3-as Ferrum phosporicum D12, és a Nr 8 Natrium chloratum D6 egyidőben alkalmazható. Bár különböző potenciájú sókról van szó, de tapasztalatok szerint enyhe, középsúlyos, specifikus tünetekkel nem rendelkező esetben felnőtteknél 1,5 liter vízben 3-3 db tablettát érdemes feloldanunk. A vizes oldat alkalmazása egyszerű- a nap végére fogyjon el az oldat, ha tünetet észlelünk, akkor pedig gyakrabban kortyolgassunk a vízből. Ha az orrdugulás számít domináns tünetnek, akkor a fenti két sót a Nr 4-es Kalium chloratummal egészítsük ki.

A kiegészítő sók közül elsősorban Nr 15 Kalium jodatum, illetve a Nr 24 Arsenicum jodatum alkalmazására gondolhatunk D12-es potenciában. A Nr 15 Kalium jodatumra elsősorban akkor gondoljunk, ha a váladékok színesek, vagy a szem, illetve a tüdő érintett. A Nr 24 Arsenicum jodatumra a maró váladék jellemző, mely kisebesíti az orrkörnyéket. A tünetek éjjel általában romlanak, szabad levegőn javulnak. Asztmatikus tünetek esetén a Schüssler sókat kiegészítő terápiaként alkalmazhatjuk orvosi felügyelet
mellett. Ilyenkor alapkombináció lehet a Nr 5 Kalium phosporicum D6, a Magnesium phosporicum D6 és a Natrium sulphuricum D6, mely mellé negyedik sót a váladék jellege és a kísérőtünetek alapján választhatunk.

dr Farkas Orsolya
tüdőgyógyász, homeopata orvos

Dr. Farkas Orsolya és Dr. Sasvári Ferenc tanfolyamai a Soluna Holisztikus Egészségközpontban:

Tanfolyam jelentkezés

Kulcsszavak: Schüssler sóallergiaorrduguláshomeopátia

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum