Családállításom története

03

November

Amikor néhány éve először hallottam a családállításról, mint módszerről, nem érdekelt különösebben, hisz kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban élő, jó pozícióban dolgozó nő voltam. Most anya vagyok, a párkapcsolatom most is boldog és a karrierem is megmaradt, mégis túl vagyok egy családállításon. Úgy tekintem, hogy van a családállítás előtti és a családállítás utáni életem, és van a légüres tér, amelyben lebegtem az elmúlt négy évben.

Erős, kiegyensúlyozott, határozott nő vagyok, egy borzalmakkal átitatott szülés utáni „majdnem halállal” a hátam mögött, ami úgy, ahogy volt ott ragadt a múltamban, és ha akarom, ha nem röghöz kötött volna életem végéig. Így is lehet élni, hogy a fekete foltot eltemetve, nem feldolgozva –mintha nem is velem történt volna– haladok tovább, de én nem ezt az utat választottam. Olyan idegen volt számomra ez a helyzet, hogy úgy tűnt, ez nem is az én életem. Nem szoktam sokat rágódni egy-egy döntésen, szóval amikor a kineziológusom javasolta a családállítást hamar eldöntöttem, hogy elmegyek.

Természetesen mivel alapos vagyok, azonnal elkezdtem kutakodni mi fog ott zajlani, de hiába kérdezgettem olyanokat, akik már részt vettek családállításban, igazából sok információt nem kaptam. Ezek a mondatok hangoztak el: „Menj el, nagyon durva lesz, de jó!”, „Aznapra ne tervezz más programot, kileszel, de utána nagyon jó lesz!” Köszi –gondoltam, sokkal előrébb nem vagyok! Hát elmentem, mondhatni szűzen, és nyitottan. Izgatottan vártam az első állítást, gondoltam megfigyelőként meghúzódom a háttérben, de nem így lett. Kiválasztott lettem! Ahogy ott álltam a számomra ismeretlen emberek között, bevallom elbizonytalanodtam mit is keresek itt, annyi dolgom volna, aztán figyeltem a többieket, ki-ki hogyan kapcsolja ki a tudatát, és erőt véve magamon lehunytama szemem, gondolván lesz, ami lesz. És lett! Hihetetlen testi jelek hada öntött el, izzadni kezdett a tenyerem, és borzalmasan rossz érzés kerített hatalmába, majd a lábam elindult kifelé a körből. Részese lettem egy fantasztikus folyamatnak, melyben úgy alakultak az erőterek, hogy a végén egy vadidegen férfit megölelve azt éreztem ez a legjobb dolog a világon. Valóban így is volt, bár ez nem az én „legjobb dolgom” volt, hanem azé a fiatalemberé, aki kiválasztott a szerepre. Hátborzongató vissza gondolni arra, milyen tüneteket produkált a testem, úgy, hogy a való életben semmi közöm sincs sem az emberekhez, sem az eseményekhez. Ekkor megéreztem egy tőlünk sokkal magasabb szintű energiát, ami a tudatalattink mozgatórugója. Azóta tudom, hogy részese vagyok egy folyamatnak, ami körülöleli a lelkemet, ha akarom, ha nem. A saját állításom minden részletének mély tanulsága van. Láttam magam kívülről, a saját arckifejezésemet visszaköszönni egy idegen nő arcán. Láttam a férjem mozdulatait egy lány által megszemélyesítve, és láttam a fájdalmat,melyet életem története cipel magával. Majd újra átéltem és elengedtem, majd meghaltam és most újra élek…

A legkülönlegesebb dolog az, hogy a körülöttem lévő szeretteimre is hatással volt ez a rendkívüli élmény. Két nappal a családállítás után a férjemmel ugyanazt álmodtuk, és mikor megbeszéltük az álmainkat tudtam, hogy a tudatalattim keményen dolgozik, és nem volt kétséges számomra, hogy milyen jó döntés volt részt venni a családállításon. Nem vagyok egy problémás, túllelkizős, elesett ember, átlagos, intelligens nő, anya és feleség vagyok, aki boldogan akar élni. A munkámban is azt szeretem, ha rend van körülöttem, miért ne lehetne a lelkemben is rend? A döntéseimet a helyzet teljes feltérképezésével hozom meg, miért ne tehetném ezt meg a magánéletemben is? Most már látom, hogy van arra lehetőségünk, hogy a tudatos analizáláson túl mögé lássunk a dolgoknak, és összeillesszük sorsunk képkockáit a családi képtárban. Ha tudjuk honnan jöttünk és mit hoztunk magunkkal, könnyebben megtaláljuk a saját utunkat, és ez a legfontosabb, hisz ha önmagunkkal rendben vagyunk, akkor tudunk a legtöbbet adni a szeretteinknek és élhetünk teljes, boldog életet. Nekem ebben segített a családállítás, mindenkinek csak ajánlani tudom!

P. Csilla

Kulcsszavak: családállításhellinger félecsaládfelállítás

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum