Schüssler sók a félelem, és stressz kezelésében

08

Március

A félelem és stressz kezelésében leggyakrabban alkalmazott Schüssler só a Nr 5–ös Kalium phosporicum. Ha stresszel teli, túlhajszolt életmódról van szó, az hosszú távon kimeríti a szervezetet. Ilyenkor persze hosszú távon csak az élet- és szemléletmódváltás segíthet, hiszen a szervezet tartalékai egy idő után kimerülnek. A nehéz időszakokat azonban a Nr 5-ös Kalium phosporicum alkalmazásával vészelhetjük át, mely plusz energiához juttat, és a nyugalom megőrzéséhez járul hozzá. Szintén a Nr 5-ös az elsődlegesen választandó Schüssler só a szorongásos problémák kiegészítő kezelésében is. Elhúzódó szorongásos állapotok kezelésében érdemes kúraszerűen két-három hónapig alkalmazni, de a szorongást kiváltó szituációk alkalmával megelőzésképpen is gondolhatunk rá.

A magnézium stresszoldó hatása étrendkiegészítőként alkalmazva is közismert. A Nr 7-es Magnesium phosporicumot a Schüssler sók között csak nagy görcsszernek aposztrofáljuk. Azonban nem csak fizikális, hanem „ lelki görcsök” kezelésére is használható. A Magnesium phosporicum szükségességét erősíti meg az Nr 7-es só arcdiagnosztikai jeleinek megjelenése az arc két oldalán látható magnézium pirosság formájában. Ez az elváltozás gyakran stresszel teli szituációkban, pl. nyilvános szereplések alkalmával jelentkezik.

Schüssler sók

Lámpaláz esetén a Nr 5-ös, és Nr 7-es Schüssler só kombinált alkalmazása javasolható.  Amennyiben a lámpaláz hosszú távon a teljesítményt is rontja, abban az esetben homeopata orvos felkeresése javasolt homeopátiás alkati kezeléshez.
A Nr 7-es só nem csak felnőttkorban tesz jó szolgálatot, hanem gyermekeknél is. A görcsös hisztik esetén is gondolhatunk rá, illetve közösségbe való beszoktatás, vagy iskolaváltás esetén is alkalmazhatjuk.

Szintén a fiatalabb korosztály stresszoldásánál , iskolai túlterheltség esetén érdemes a Nr 2-es Calcium phosporicumra gondolni,  melyet kúraszerűen alkalmazhatunk.
A Nr 1-es Calcium fluoratum alkalmazására elsősorban akkor gondoljunk, ha a stresszen,a  szorongással teli szituáción könnyen túltehetné magát a páciens, ha kicsit rugalmasabb lenne. Ez a problémakör meglehetősen gyakori napjainkban, ahol a külvilág ingerei szinte percről percre, óráról órára történő alkalmazkodást, változást követelnek meg a külső körülményekhez

Ha az elengedés, túlzott ragaszkodás problémaköre áll a középpontban, illetve régi sérelmek feldolgozása szükséges a lélek nyugalmához, akkor a Nr 8-as Natrium chloratum használható.

Dr. Farkas Orsolya

Kulcsszavak: Schüssler sófélelemstresszhomeopátia

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum